20 Ekim 2010 Çarşamba

Domates reçeli






Bu yaz Edincik pazarında dolaşırken bu minik sevimli şeyleri gördük. 'Aaa bu ne' dedik saf saf :) 'Domates,reçellik domates' dediler. 'Ayy çok şirin, nasıl yapılıyor reçeli peki?' diye sorduk. 'Bilmiyoruz ki' dediler.Israrla alın, deneyin dediler. Biz de onları kıramadık. Aldık geldik. Ama nasıl yapılacağını bilmiyoruz :) eee nasıl yapacağız. İnternet te yok ki bakalım konu komşu nasıl yapmış :) Klasik üsül yapalım dedik ve yaptık :) Pişerken kokusu yemek gibiydi. Ama soğuyunca hiç de umulmadık bir başarı gösterdi :) Tadanlar 'bu ne reçeli' diyorlar. Söyleyince de çok şaşırıyorlar.

1 kg reçellik domates
1 kg toz şeker

Tencereye domatesleri bütün olarak koyduk. Üstüne şekeri döküp kısık ateşte pişrdik. Üstünde oluşan köpükleri topladık. Arada, bir kaşık alıp soğutup kıvamına baktık. Kıvamı biraz koyulaşınca ocağı kapattık. Ve merakla soğumasını bekledik :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...