5 Mart 2012 Pazartesi

Beyaz çikolatalı ve damla çikolatalı kurabiye



Beyaz çikolata, kahve ve damla çikolatanın birlikteliğinden çıkan leziz bir kurabiye.



1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker (daha az konabilir)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı granül kahve
150 gr. beyaz çikolatalı krema
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
½ su bardağı damla çikolata

Kremanın yapılışı: 100 ml sıvı krema
                           100 gr. beyaz çikolata


Kremayı mikserle kabarana kadar çırpın. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayı içine katıp iyice karışmalarını sağlayın. Bunun 150 gr. ını kullanın.

Yağ, yumurta ve toz şekeri çatalla karıştırın. Damla çikolata hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. En son damla çikolatayı ekleyin. Yumuşacık bir hamur oluyor. Cevizden daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstlerine bastırın. (Biz sarımsak ezicinin arkası ile bastırdık) 175°C de, ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika, hafif kenarları kızarana kadar pişirin.  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...