Enfes, yumuşacık, mis gibi bir börek.
(Ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
4 yufka
150-200 gr. kıyma
1 iri soğan
3 haşlanmış patates
Süt (yaklaşık2 su bardağı)
Sıvıyağ (yaklaşık ½ çay bardağı)
Tuz
İç harcını hazırlamak için önce soğanı kavurun. Kavrulmuş
kıymayı, haşlayıp ezdiğiniz patatesleri ve tuzu da katıp hepsini karıştırın.
Bir kasede süt ve sıvıyağı karıştırın.
Tepsiye bir yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde
serin. Hazırladığınız sütlü karışımı kaşıkla üstünde gezdirin. Üstünü
kaplayacak kadar yufka parçası koyup tekrardan sostan dökün. Bu işlemi 4-5 kat yapın. İç harcı koyun ve yayın.
Üstünü yine yufkayla kapatın ve soslayın. Tekrar yufka koyup tekrardan sütlü
sostan dökün. Bu işlemi de 3-4 kez tekrarlayın (tepsinin kalınlığına göre) (iç
harcı iki kerede de koyabilirsiniz) . En son kenarda kalan yufka parçalarını
üst üste kapatıp tekrardan soslayın. Üstünü streç filmle kaplayıp mümkünse
buzdolabında 1 gece bekletin.
Pişireceğiniz zaman elinizle üstüne biraz su serpin ve 175-180°C de
pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.