21 Mart 2012 Çarşamba

Hindistan cevizli ve damla çikolatalı kurabiye



Mis gibi, leziz ve yapımı kolay bir çay arkadaşı :)






Malzemeler :

½ su bardağı erimiş tereyağı
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
40 gr. Hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
½ su bardağı damla çikolata

Yağları ve şekeri çatalla ya da elinizle karıştırın. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.  Hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyin. Sonra da unu ekleyin ve yoğurun. En son damla çikolataları ekleyin. Zor yuvarlanan bir hamur oluyor. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıda dizin. 175°C de, sıcak fırında kenarları renk değiştirene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Nefis koko kurabiyeleriniz hazır. Afiyetler olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...