13 Aralık 2012 Perşembe

Çikolatalı ıslak kek



Yumuşacık, dolgun dokulu, mis gibi çikolata lezzeti ile nefis bir kek. Tarif sevgili PelinChef'ten. 





150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
150 gr. bitter çikolata (küçük parçalara ayrılmış) (ben 50 gr. damla çikolata+100 gr bitter kullandım)
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kaynar su
1 su bardağı toz şeker (200 ml. lik bardakla)
1 tatlı  kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (200 ml. lik bardakla)

Şurubu için:
1 çay bardağı su
1çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın. Ortasını havuz gibi açarak yumurtaları, tereyağını, yoğurdu ve şekeri  koyarak tel çırpıcıyla karıştırın. Bu arada kaynar suyu da ekleyin ve telle çırpmaya devam edin. İyice karıştıklarında çikolatayı da ekleyin ve tekrar karıştırın. Alt kısmına yağlı kağıt koyduğunuz 20 veya 22 cm.lik kelepçeli kalıba karışımı boşaltın. Isınmış fırında 170°C de kürdan temiz çıkana kadar 50-60 dakika pişirin. Keki fırından çıkarmadan yaklaşık 10-15 dakika önce şerbetini hazırlayın. Şerbeti için gereken malzemeleri sos tenceresi ya da cezvede karıştırıp 2-3 dakika kaynatın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökün. Servis etmeden önce kekin iyice soğumasını bekleyin. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...