18 Şubat 2014 Salı

Elmalı turta




Yapımı oldukça basit bir turta. Çok lezzetlı ve kıyır kıyır bir hamuru var. Baharatlarla zenginleştirilmiş elma lezzetiyle birleşince de ortaya bu müthiş tat çıkıyor.




Ben büyük turta kalıbına yaptığım için hamuru ince oldu ve bence daha da güzel oldu.




250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

İç malzemeleri:
4 elma
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmaları rendeleyin. Şekerle birlikte pişirin. Tarçını ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.

Hamur malzemelerini yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir elma büyüklüğünde hamuru ayırıp buzdolabında soğutun. Hamuru tart kalıbına yayıp çatalla delikler açın. İç malzemeyi üstüne döküp yayın. Ayırdığınız soğuk hamuru en üste rendeleyin. 180°C sıcak fırında pişirin. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...