28 Ekim 2014 Salı

Elma püreli kek (ekmek)- Applesauce bread


Daha önce yayınladığım elma püresi ile yapılan nefis bir az şekerli kek-ekmek. Tarifinde adı ekmek olarak geçiyor. Şekerinin az olması ekmeğe daha da çok benzemesine neden olmuş. Tarifin orijinali burada.



2 cup un (260 gr.)
1 tsp. kabartma tozu
1 tsp.karbonat
¼ tsp.tuz
1 tsp.tarçın
¼  cup kuru üzüm veya kuru Frenk üzümü
¼ cup doğranmış ceviz, fındık v.s
2 yemek kaşığı yulaf
1 büyük yumurta
1 + ¼ cup (295 gr.) elma püresi
¼ cup sıvıyağ (55 gr.)
½ cup 120 gr. yoğurt
½ cup 105 gr. esmer şeker
½ tsp. sıvı vanilya

Fırını 180°C de ısıtın.
Geniş bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını tel çırpıcı ile karıştırın. Ceviz, üzüm ve yulafı da ekleyip telle karıştırın.
Başka bir kapta yumurtayı telle biraz çırpın. Üstüne elma püresini, yağı, yoğurdu, vanilyayı ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Sıvı karışımı kuru karışımın üstüne boşaltıp tel ile çırpmaya devam edin. Altına yağlı kağıt serili baton kalıba boşaltın. Üsütne biraz yulaf serpiştirin ve sıcak fırına yerleştirin. Altın rengini alana dek, 45-55 dakika pişirin.




27 Ekim 2014 Pazartesi

Elma püresi (applesauce)




Kek ve kurabiyelerde kullanabileceğiniz basit ama leziz bir püre.




6-7 tane iri elma (değişik cinslerde olabilir, hatta daha iyi olur :) )
1 su bardağı (200 ml.) su
1-2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker (istenirse, ben koymadım)


Elmaları küp küp doğrayın. Tencereye suyu koyup kaynatın ve elmaları ekleyip kısık ateşte ezilene dek pişirin. Ocağı kapadıktan sonra İsterseniz şeker ekleyin. Bir çatal veya patates ezici ile ezin. Kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

23 Ekim 2014 Perşembe

Yeşil mercimekli, kıymalı kol böreği



Bayram için hazırladığımız nefis bir börek. Hem yapımı basit hem de çok leziz. Kıyma ve mercimeğin uyumu bir harika gerçekten de.





4 tane yufka
Kıyma (300-350 gr.)
2 tanekuru soğan
Yeşil mercimek (1 su bardağına yakın)
½ çay bardağı kadar sıvıyağ
1-1,5 su baradğı süt
½ çay bardağı kadar su
Tuz

Kıymayı ve soğanı kavurun. Mercimeği haşlayıp kıymalı harcın içine katın. Tuzunu da ekleyip ılınmasını bekleyin.
Büyük bir kasede süt, yağ ve suyu karıştırın.

Yufkayı serip bu sıvı karışımı fırça yardımıyla her tarafına sürün. Yufkayı 2’ye katlayın ve düz tarafının olduğu yere kıymalı harçtan koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye, tepsinin  ortasından başlayarak sararak yerleştirin. Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi uygulayıp her birinin bittiği yerden diğerini başlatarak sarın. Üstüne fırça ile sıvı karışımdan sürün ve üstünü streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün 180°C de ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana dek pişirin.




20 Ekim 2014 Pazartesi

Mickey Mouse pastası



Tatlılar tatlısı Barlas'ın bir yaş pastası. Dünya tatlısının doğum gününü kutluyoruz ve o güzel yanaklarından çok çok çok çok kere öpüyoruz :) Nice mutlu yıllara mini minicik şekerciğimiz.



Pasta kakaolu pandispanyalı ve çikolatalı kremalı idi. Aralarda ise muz vardı.












9 Ekim 2014 Perşembe

Yunuslu pasta (Dolphin cake)



Daha önce Japon balığı pastası ve gökkuşağı pastası yaptığımız sevgili Svetlana için bu sefer de yunuslu pasta hazırladık. Pasta vanilyalı pandispanya, beyaz çikolatalı krema, frambuaz ve fındık krokandan oluştu.
Nice senelere sevgili Svetlana...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...