30 Ocak 2015 Cuma

Avokadolu çikolatalı kurabiye




Bana göre biraz yumuşak dokulu bir kurabiye oldu. Ama evdekiler çok beğendiler. Tarifte değişiklikler yaparak tekrar deneyeceğim.

1 avokado
1 yumurta
¼ cup kakao
¾ cup badem tozu
½ cup esmer şeker (orijinal tarifte Hindistan cevizi şekeri kullanılmış)
¼ cup sıvı yağ (Hindistan cevizi yağı kullanılmış)
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 tutam tuz
½ cup bitter çikolata parçası veya damla çikolata


Toz malzemeleri (badem, kakao, şeker, vanilya, kabartma tozu, karbonat, tuz) bir kapta telle karıştırın. Avokadoyu ezin ve bir çırpma kabına koyun. Üstüne yumurta ve sıvı yağı ekleyin, mikserle çırpın. Toz malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca çikolataları ekleyip spatula ile karıştırın. Bir tatlı kaşığı ile yağlı kağıda dökün. 175°C sıcak fırında 10-12 dakika pişirin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...