2 Şubat 2016 Salı

Çift çikolatalı brownie




Nefis, bol çikolatalı bir brownie tarifi. Yoğun dokusu ve tadı ile denenmeye değer bir lezzet.




90 gr. (3/4 cup) un
50 gr. kakao (1/2 cup)
200 gr. tuzsuz tereyağı
200 gr. bitter çikolata
3 yumurta
280 gr. toz şeker
1 cup (100 gr.) damla çikolata


Un ve kakaoyu bir kapta spatula veya tel çırpıcı ile karıştırın. Bu arada çikolata ve tereyağını eritin. (ben bir sos tenceresinde düşük ısıda erittim) Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabında tel çırpıcı ile çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın. Unlu karışımı da ekleyerek spatula ile katlayarak karıştırın. En son damla çikolatayı da ilave edin ve karıştırın. Yağladığınız  (ben yağlı kağıt serdim) 20x20 ebadındaki kalıba boşaltın ve sıcak fırında 180°C de 25-30 dakika üstü hafif çatlayıp, salladığınızda ortası sallanmayacak kıvama gelene dek pişirin. Tam olarak soğuduktan sonra dilimleyin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...