31 Mayıs 2016 Salı

Bademli milföy tart (Bakewell tart)




Nefis, pratik bir tart tarifi. Tabanını milföyler oluşturuyor. İç dolgusu ise nefis badem tozu.


9 tane kare milföy
2-3 yemek kaşığı çilek reçeli
2 su bardağı badem tozu (benim bardağım çok büyük değildi)
2 yumurta
½ su bardağı toz şeker
File badem

Milföyleri 3’lü gruplar halinde altı çıkabilen tart kalıbına büyük bir kare şeklinde yerleştirin. Elinizle kenarlarını birleştirin. Fazlalıkları bıçak ile kesin ve üstüne yağlı kağıt serip nohut koyarak 180°C sıcak fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra kağıdı ve nohutları kaldırıp bir kere daha 10 dakika fırında pişirin. Çıkartıp bir kenarda bekletin.






Bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyun ve mikserle çırpın. Hacmi 2 katı olunca badem tozunu da ekleyin ve kısa bir süre daha, karışana kadar çırpın.

Milföy tart hamurunun üstüne reçeli bir kaşık ile yayın. Üstüne de bademli karışımı koyun. Kenarlara doğru düzeltin ve en üste file bademleri serpiştirin. 180°C sıcak fırında yaklaşık 40 dakika üstü altın rengi alana dek pişirin. Çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...