17 Haziran 2016 Cuma

Kaymaklı çıtır kadayıf



Songül Ablamızdan aldığımız nefis bir tarif. İpek gibi bir krema, çıtır çıtır kadayıf. Mımmmm mis mis. Songül Ablam, kulakların çınlasın. Seni seviyoruz.





Malzemeler:
250 gr.tel kadayıf
5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker

Kreması için:
1 lt.süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
2 kahve fincanı toz şeker
1 yumurta
1 kutu krema (200 ml.) (oda sıcaklığında)





İlk önce kremasını hazırlayın. Nişastayı 1-2 yemek kaşığı süt ile eritin. Tencereye sütü, şekeri, nişastayı, unu, vanilyayı ve yumurtayı koyun. Orta derecedeki ateşte kaynayana, göz göz olana dek pişirin. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve kremayı ekleyin, karıştırın. Daha sonra hepsini mikserle 6-7 dakika çırpın.  
Kadayıfları 100°C fırında kuruyana kadar bekletin. Arada alt üst ederek iyice kurumasını sağlayın. Kuruduktan sonra elinizle ovuşturup küçük parçalara bölünmesini sağlayın. Tereyağını teflon bir tencerede eritip içine kurumuş kadayıfı koyun. Hafif pembeleşene kadar kavurun. Şeker ve cevizi ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Borcam kaba kadayıfın yarısını yayın ve üstüne muhallebiyi dökün. Geri kalan kadayıfı da üstüne yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. 
Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...